All in One SEO Pack Eklentisi Nasıl Kurulur Kılavuz
All in One SEO Pack Eklentisi Tüm Ayarlar
Eklentiyi yükledikten ve etkinleştirdikten sonra, ilerleyelim ve yapılandıralım. All in one SEO> Genel ayarlar’a gidin
Ana Sayfa Ayarları
Ana sayfa ayarlarında Ana sayfa başlığı ve ana sayfa açıklaması gibi birkaç ayrıntı eklemeniz gerekir. Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey:
- Ana Sayfa Başlığı – Blog adınızı Anahtar Kelime veya etiket satırı ile birlikte kullanın. (Örn: Reşit Yıldırım – SEO Uzmanı)
- Ana Sayfa Açıklama : 160 karakterle blogunuzun ne hakkında olduğunu yazın. Anlamlı, bilgilendirici ve anahtar kelime açısından zengin olsun.

Sonraki seçenek Anahtar kelime ayarlarıdır ve daha önce belirttiğim gibi Meta Anahtar Kelimeler artık arama motoru sıralama faktörü olarak alınmamaktadır, bu nedenle devre dışı bırak tuşuna basabilir ve Başlık ayarlarına geçebilirsiniz.

Ayarları resimde gösterildiği gibi kopyalayabilirsiniz. (% Blog_title% ‘yi yazı başlığı biçiminden kaldırdığımı unutmayın)

Özel gönderi türü ayarları
Ekran ayarları, olduğu gibi bırakabilirsiniz.
- Web yöneticisi doğrulaması : Bu, Google Web Yöneticisi aracı, Bing web yöneticisi aracı ve Pinterest’teki WordPress blogunuzu doğrulamak için yararlıdır. Tek yapmanız gereken, web sitenizi bu üç web sitesinin tümüne gönderin, doğrulama anahtarını alın ve buraya yapıştırın.
- Google Ayarları : Blogunuz için Google Analytics izlemeyi hızlı bir şekilde etkinleştirmek üzere buraya Google Analytics Kimliği ekleyebilirsiniz.
All İn One Seo Pack Noindex Ayarları:
Google da önemsiz sayfalarınızın listelenmesini istemezsiniz. Bunun için yapmanız gereken all in one seo pack noindex ayarlarıdır.


Benim kullandığım No index ayarları ise;

Gelişmiş ayarlar altında, kendi açıklamalarınızı daha iyi TO elde edebilecek bir şekilde yazmak iyi bir fikir olduğu için “Açıklamaları otomatik oluştur” yazan seçeneğin işaretini kaldırın.
Ayarları Güncelle’yi tıkladığınızda, All İn Seo Eklentisi ayarları ile ayarlanmış olur.
Başlıklar, Açıklama ve Anahtar Kelime
Meta Başlık
Bir yazı yazdığınızda, arama motorunun yazınızı nasıl görmesini istediğiniz ile okuyucularınızın yayın başlığını nasıl görmesini istediğiniz arasında bir fark vardır. Bu seçenek, yazı başlığı aramanızı yanı sıra okuyucu dostu da yapma özgürlüğü sağlar. Varsayılan başlık, okuyucunun göreceği şeydir ve All in one SEO’da başka bir başlık girdiğinizde seçeneği, arama motoru için kullanılacaktır.
Meta Açıklaması:
Meta açıklama, arama motoru optimizasyonunun en önemli bölümlerinden biridir. Meta açıklama, arama sonucunun sayfanızın arama sonucunda gösterileceği şeydir. Özel bir anahtar kelime zengin açıklaması girebilirsiniz veya bu eklenti ilk 160 kelimeyi otomatik olarak açıklama olarak alır. Hedef Anahtar Kelimenizi de içermesi gereken 160 karakterden daha az bir meta açıklama yazmanızı öneririm.
Anahtar kelimeler:
Anahtar kelimeler alanını boş bırakabilirsiniz.
All in One SEO eklentisi ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, yorum yoluyla bana sormaya çekinmeyin. Bu yazımızı eğiticiyi ve bilgilendirici bulduysanız, Facebook ve Twitter’da paylaşmayı unutmayın.